Een nieuwe golfset kopen, waar moet ik op letten?

Stel dat je een nieuwe golfer bent en je wilt nieuwe golfclubs aanschaffen dan is het belangrijk om te weten waar je op moet letten. Zeker omdat golfclubs niet per se erg goedkoop zijn. In dit artikel lees je meer over waar je op moet letten als je een nieuwe golfset gaat kopen.

Een halve golfset is goed om mee te beginnen

Zoals je misschien wel hebt gezien zijn golf sets niet echt heel goedkoop. Een goede tip is dan ook om met een halve golfset te beginnen in plaats van met een complete set. Deze zijn uitermate geschikt voor de beginnende golfer. Een halve golfset bevat minder golfclubs dan een hele golfset. Als beginnende golfer heb je nog niet alle golfclubs nodig omdat je hier nog niet zo veel van merkt. Belangrijker is het om consistent recht te slaan. In golfsets voor beginners zitten verschillende ijzers en wedges. Vaak zijn dit de volgende golfclubs:

  • IJzer 5
  • IJzer 7
  • IJzer 9
  • Pitching wedge en/of Sand wedge
  • Putter
  • fairway wood of driver

Bij sommige sets wordt ook gelijk een golftas aangeboden. Een tas heb je sowieso nodig als je de baan in gaat. Mocht een halve golfset nog te prijzig zijn dan kun je natuurlijk ook altijd overwegen om een tweedehands golfset te kopen. Deze zijn vaak ruim beschikbaar. Mocht je trouwens een linkshandige golfer zijn, dan zijn er ook linkshandige golfclubs.

Graphite shafts of Stalen shafts?

Als je al hebt gezocht naar een golfset van ben je vast de termen “Stalen shaft” en graphite shaft” al tegengekomen. Maar wat betekend dit nou eigenlijk?

Golfclubs met graphite shafts zijn lichter dan stalen shafts. Deze worden vaak aanbevolen aan wat oudere mensen of mensen met een blessure. Doordat de clubs lichter zijn kun je makkelijker een hoge swingsnelheid behalen.

Golfclubs met Stalen shafts zijn zwaarder dan graphite. Het voordeel is dat dit zorgt voor meer stabiliteit. Dit is de aanbevolgen soort golfclub als je jong en sterk bent en geen blessures hebt.

Wat is het verschil tussen een mannen golfset en een dames golfset?

Wanneer je op zoek gaat naar golfsets dan zul je zien dat er verschillende sets te verkrijgen zijn voor mannen en voor dames. Het verschil tussen golfsets voor mannen en golfsets voor dames is voornamelijk de lengte. De lengte voor vrouwen golfclubs zijn vaak net iets korter. Vaak zijn golfclubs voor vrouwen ook lichter dan die van mannen. Je hebt bij dames golfclubs minder vaak de keuze uit stalen clubs dan bij mannen.

Wat zijn bekende golfmerken?

Als beginnende golfer maakt het niet heel veel uit van welk merk je de een set koopt. Maar mocht je echt de beste set willen hebben dan kun je kijken naar de volgende merken:

  • Taylormade
  • Wilson
  • Skymax
  • Callaway